Hiiligrilli

Hiiligrilli on perinteinen tapa grillata!

Hiiligrilli 4

Monille hiiligrilli on koko grillauksen symboli, grillin valmistelu, sytytys, sopivan hehkun odottaminen ja maku, jonka vain hiiligrilli voi antaa!

Meiltä löytyy vaativaan koti- ja ammattikäyttöön soveltuva hiiligrilli. Hiiligrillin runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja ne on tehty kestämään kovempaakin käyttöä. Lisäksi ruostumattoman teräksen ansiosta grilli on helppo puhdistaa ja pitää puhtaana. Hiiligrillissä on kolmeen eri korkeuteen säätyvä pohja-allas. Tämän mekanismin avulla saat säädettyä grillisi paistolämpötilaa grillauksen aikana.

Hiiligrillin lämpeneminen vie hieman enemmän aikaa, mutta toisaalta hiiligrilli on myös erittäin tehokas. Jos tavoittelet täydellisyyttä sopii tämä grilli juuri sinulle.
Kun hiiligrilli on tarpeeksi lämmin grillibriketit/hiilet ovat saaneet harmaan värin (n. 30 minuuttia). Grillatessasi suoralla menetelmällä valitse sopiva välimatka hiiligrillimme kolmesta vaihtoehdosta brikettien ja grilliritilän välille. Voit käyttää hiiligrillissä sekä grillihiiliä että brikettejä. Korkealuokkaisia hiiliä suositellaan suoraan grillaukseen ja brikettejä epäsuoraan grillaukseen. Briketeillä saat huomattavasti pidemmän grillausajan (useampi tunti) ilman, että niitä pitäisi lisätä kesken grillauksen.

Vinkkejä sinulle, joka pidät grillaamisesta
Lihaa ja muuta ruokaa grillattaessa vapautuu ruoasta nestettä ja sulanutta rasvaa, joka tippuu alas hiilille tai briketeille. Tämä saattaa sytyttää grillin liekkeihin. Aseta tällöin liha toiselle puolelle grilliä niin, ettei se pala. Anna rasvan palaa loppuun ja liekkien sammua ja jatka tämän jälkeen grillausta. Älä sammuta liekkejä vedellä, sillä veden haihduttua syttyy rasva uudelleen palamaan.

Käytä sopivia lisätarvikkeita
Grilliritilä tulee puhdistaa ennen seuraavaa grillauskertaa. Teräsharja toimii hyvin puhdistaessasi grilliä. Grilliritilän voi myös öljytä niin, ettei ruoka pala siihen kiinni. Tämän teet helposti pitkävartisella grillisudilla. Vaihtoehtoisesti voit myös voidella grillattavan ruoan. Muista myös käyttää oikeanlaisia grillaustarvikkeita ennen grillausta, grillauksen aikana ja grillauksen jälkeen.